Друк 

Сорт середнього строку достигання

Походження: отриманий від схрещування в 1986 році сорту Білоруська солодка з гібридною формою С-106.

Рекомендований для вирощування в зонах Степу, Лісостепу та Полісся.

Урожайність: 10 т/га 

Відрізняється надзвичайно високою, стабільною врожайністю, самоплідністю, комплексною стійкістю до грибних хвороб, почковому кліщеві й листовій галлиці, посухостійкістю, невибагливістю до умов вирощування. 

Кущ вище середньої величини, напіврозкидистий. Пагони товсті, з укороченими міжвузлями, еластичні. Китиці середні, густі, по 2-3 на рубець, густо розміщені на пагоні.

Ягоди досить великі, одномірні, середньою масою 1,7-2,1 г, великі 3,2-3,6 г, опукло-овальні, чорні, блискучі, при дозріванні не обсипаються. Шкірочка еластична, міцна, із сухим відривом. М'якоть зеленувато-коричнева, густа, помірковано ароматна, приємного кисло-солодкого смаку (4,25-4,5 бали); містить: сухих речовин 13,92-15,26%, цукрів 9,82-10,24%, кислот 2,14-2,48%, пектинів 1,48-1,72%, фенольних з'єднань 342,24-451,14 мг, вітаміну С 218,42-242,16 мг на 100 г сирої маси. 
Дозрівають дружно, практично одночасно. Один із кращих сортів для споживання ягід свіжими, а також для готування високоякісних продуктів техпереробки (желе, соки, виноматеріали) і заморожування.